fredag den 23. august 2013

Røghætte-kappe og matchende kjole

Over de sidste par dage har jeg arbejdet på en fødselsdagsgave til min søde guddatter Sofie. Hun havde egentlig fødselsdag i april, så det var temmelig forsinket:-/ ja ja man kan jo ikke vinde hver gang... 

Hendes mor havde informeret om at hun altså godt kunne tænke sig sådan en rødhætte kappe og meget gerne en rød kjole der kunne passe til, så sådan blev det! Jeg har brugt lang tid på at lede efter noget stof, med lidt shine og flot fald i den rigtige røde farve, men måtte til sidst give op. Så kjolen og kappen er syet i helt almindeligt rødt lagenlærred, stadig ikke helt den rette farve, men så tæt på jeg kunne komme. (Hvilken også passede min efterhånden temmelig trængte økonomi meget godt) 
Der er brugt i alt 2,5 meter stof på begge dele og det er syet i en størrelse 116. 
Mønstret på kjolen er fra stof 2000 homemade og hedder olga, og jeg synes det er en sød basiskjole med bærestykke og lidt rynk foran:-)
Kjolen er ikke så svær at sy, selvom jeg havde lidt problemer med belægningen i ærmegabet (havde vidst klippet lidt unøjagtigt)
Kappen er syet efter egen ide, og en let granskning af pinterest. Den består grundlæggende af en solnederdel der er klippet op, et langt bindebånd, en hætte med for og et ekstra bånd til at dække over syningerne. Egentlig temmelig simpelt og den er jeg faktisk også helt tilfreds med;-)
Utroligt hvad sådan en laaaang sommerferie kan gøre for ens generelle tilfredshed:-D
Beklager manglen på indlæg, havde forestillet mig at der skulle være masser af tid til det, men jeg har altså brugt tiden anderledes. 
Nu er jeg dog tilbage, jeg er gået lidt i gang med projekterne igen og går nu og glæder mig til jeg går på barsel om 8-9 uger, hurraaaaa
Jeg er i øjeblikket ved at strikke en babyvest til lillebror efter farmorfabrikkens opskrift, som i snart skal se og så har jeg syet en dansekjole til min søn, den må i også se;-)

Sidst men ikke mindst, her er jeg iklædt rødhættekappe, for man bliver jo liiiige nødt til at prøve;-) 
Og ja jeg kan godt se at jeg ligner en hat, meeen mon ikke den klæder min guddatter bedre.

Ingen kommentarer: